Real Live Music Only

Bart Van Caenegem Trio

By on Nov 2, 2022 in Non classé | 0 comments

@ Maël G. Lagadec

Bart Van Caenegem (piano)

Giuseppe Millaci (basse)

Lieven Venken (batterie)


Geboren in 1975 te Gent. Kreeg van zijn vader de eerste pianoles op zesjarige leeftijd. Op achtjarige leeftijd ging hij naar de Stedelijke Muziekacademie van Geraardsbergen, alwaar hij piano, alt-saxofoon en trombone studeerde.

In 1990 trok hij naar de kunsthumaniora van het Lemmensinstituut waar hij terechtkwam in de klas van Jan Vermeulen (piano). Bij het beëindigen van het hu- maniora in 1993 werd hij ‘Eerste Laureaat’ van de mu- ziekwedstrijd ‘Pro Civitate’. Hij startte aan het Lemmensinstituut de licenciaatsopleiding ‘piano’ als- ook de opleiding ‘jazz’. Na het behalen van de ‘Eer- ste Prijs Piano’ met grote onderscheiding in 1995, concentreerde hij zich tenvolle op de jazz bij pia- nist Ron Van Rossum. In 1999 werd hij gehonoreerd met grootste onderscheiding voor zijn eindexamen jazz, en behaalde hij met grote onderscheiding het diploma ‘Meester in de Muziek, optie Piano’, en het diploma ‘Meester in de Muziek, optie Jazz’.

Free-lance jazzoptredens (o.a. aan de zijde van Toots Thielemans, Bert Joris, Frank Vaganee, Chris Joris, Dré Pallemaerts, Bart Defoort, Kurt Van Herck, …), worden afgewisseld met optredens door het Bart Van Caenegem-trio, het High Voltage Sextet, het Brus- sels Jazz Orchestra, DelvitaGroup, Papillon en Tan- guedia (beide olv accordeonist Gwen Cresens) en het Bart Quartier-Bart Van Caenegem – duo dat ondermeer de ‘Lyrical Suite for Piano, Vibes and String-quar- tett’ van Chick Corea uitvoerde.

Op dit moment tourt hij met het Gwen Cresens- kwartet ter promotie van de cd-release ECLECTICA.

Daarnaast componeert hij voor en verzorgt hij het toetsenwerk in pop-project Lucy and The Birds van Elke Bruyneel, die in 2015 een eerste EP oplevert (de eerste Full-Cd staat gepland voor begin 2017). In de popwereld kon hij verder aan het werk gezien worden bij Lady Lynn, bij Hooverphonic, alsook bij Raymond van het Groenewoud met wie hij duo het nummer “Aan de meet” opnam (2011).

Maakt sinds van 2001 deel uit van de Frivole Framboos, waarmee hij veelvuldig optreedt in binnen- en buitenland. Samen met Peter Hens creëert hij de shows Pomposo, Con Voce Suave, Furioso, Terra Rare,Delicatissimo en recent nog Le Centenaire waarmee ze in 2017-2020 doorheen Wallonie en Frankrijk touren.

Als musical-director van een septet arrangeerde hij 30 composities van Jaques Brel voor het programma Hommage a Brel van Filip Jordens, met een bijhorende tournee van 30 optredens in sept-dec 2008.

Hij arrangeerde de song “Mountain Shade” voor de cd MAMA AFRICA van het Brussels Jazz Orchestra met Tutu Puoane, en de “Buzzard Song” voor de cd “A Dif- ferent Porgy & another Bess”. Voor beide projecten stond hij ook in voor de opname-leiding.

Was als docent jazz-solfège, eartraining, jazz- ritmiek en piano actief in DéKunsthumaniora te Ant- werpen, het Conservatorium van Gent, en doceert op dit moment Harmonische en Melodische Gehoorvorming aan het LUCA School Of Arts te Leuven.

Post a Reply

468 ad